Skip to main content

Dames(voetbal) aan de top bij Sp. Neede!

 

Dat het damesvoetbal leeft binnen sportclub Neede is zeker. Afgelopen jaren hebben de meiden en dames zichzelf met het damesvoetbal op de Sportclub Neede kaart gezet. De laatste tijd merken we in de club dat ze écht gewaardeerd worden: gaaf om zo’n verandering door te maken.

Momenteel heeft sp Neede twee senioren damesteams, een MO15, een vrouwen 25+ en in verschillende jeugdteams spelen een aantal meiden met de jongens. Onze Dames 1 komt uit in de vierde klasse en onze dames 2 speelt in de vijfde klasse. Dit seizoen is sowieso erg motiverend en leuk, aangezien beide senioren damesteams bovenin meedraaien en onze MO15 ook bovenin meedraait in de eerste klasse.

Vorig seizoen hadden we bij Sportclub Neede voor het eerst sinds lange tijd weer genoeg speelsters voor twee seniorenteams. Destijds hebben we de bewuste keuze gemaakt om de teams zoals ze waren, MO19 en dames 1, in stand te houden. Dit seizoen is dat anders. Aan de start van het seizoen heeft de vereniging voor selectieteams gekozen. Dit was nieuw voor iedereen: zowel speelsters als begeleiding. In het begin ietwat onwennig. Het is altijd afwachten hoe zo’n verandering uitpakt, zeker met het huidige leeftijdsverschil: de jongste is 15 jaar, waarbij de oudste 35 is. Uiteindelijk kunnen we concluderen dat dit het juiste moment is geweest. Beide teams presteren goed op én naast het veld. Mooi om samen een eenheid te zijn. Een wedstrijdje bij het andere team meespelen? Geen probleem!

Ook de activiteiten naast het veld worden gezamenlijk opgepakt: zo wisten we samen de winst bij de barcompetitie bij café de Ruif binnen te slepen en in juli staat een weekend weg op de planning. Op voetbalfeestjes zijn we echt één van en binnen de club. Wat zijn voetbalfeestjes zonder de vrouwelijke sfeermakers. Sportclub Neede en de meiden en dames zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Binnen de club merk je dat het damesvoetbal leeft. Steeds meer mensen nemen zondagochtend de tijd om een wedstrijd te kijken. Ook op Facebook (sp Neede dames) worden we goed gesupport door onze trouwe fans.

Close Menu

De Sportkrant Berkelland is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant