Skip to main content

Molenruiters Rekken

Rijvereniging de Molenruiters uit Rekken is opgericht in 1968. Er werd een oriëntatierit georganiseerd door een aantal paardenliefhebbers. Deze activiteit heeft de liefde voor paardensport in Rekken wakker gemaakt.
De initiatiefnemers vonden al snel een aantal bestuursleden bij elkaar en er werden groepslessen georganiseerd in de weide tegenover de Rekkense molen. Hiermee was de naam Molenruiters een feit.

Jeugd
In 2009 is er een ponyafdeling opgestart. Een tiental ponyruiters kwam lessen volgen op de Zandvang. Deze ponyafdeling is de laatste jaren uitgegroeid tot een actieve club jeugdleden en ouders, er worden mooie successen behaald tijdens de wedstrijden en kampioenschappen. De beginnende ruiter en amazone is ook welkom in de speciale bixiegroep. Kinderen die nog niet rijvaardig zijn oefenen op een kleiner stuk terrein en worden soms nog aan de hand meegenomen. Op deze wijze wordt vanuit het vertrouwen gewerkt aan de rijvaardigheid en het plezier in de paardensport.

Wedstrijdsport en gezelligheid & verbondenheid staan centraal
Kenmerkend voor de vereniging is de onderlinge verbondenheid en het plezier in de sport op elk niveau. Zowel de beginnende en recreatieve ruiter, als de sportieve wedstrijdruiter heeft een plek in de vereniging. De verenigingslessen op woensdag- en donderdag avond zijn hiervoor erg belangrijk.
We starten met teams voor de afdelingsdressuur op de regio kampioenschappen (en vaak ook de Nederlandse kampioenschappen) met zowel de paarden- als de ponyruiters.

Een vereniging in ontwikkeling
De vereniging staat open voor de ontwikkelingen binnen de paardensport en zet zich op eigen wijze op de kaart. Door de sportieve successen van de individuele leden en de verenigingsteams en door de organisatie van haar evenementen. Zo worden er regelmatig extra activiteiten georganiseerd zoals, een proevenavond, schriktrainingen en crosstrainingen.
De komende jaren wordt er geïnvesteerd in het eigen clubterrein De Zandvang. Door de inzet van alle leden en vrijwilligers gaan de Molenruiters een mooie toekomst tegemoet.

De vereniging anno 2021 telt rond de 60 leden.
Website: www.molenruitersrekken.nl

Contact: rvmolenruitersrekken@gmail.com

Molenruiters Rekken website
Close Menu

De Sportkrant Berkelland is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant