Skip to main content

Needse IJs Club

 

een vereniging met een warm hart in koude tijden.

De Needse IJs Club (voluit) is een vereniging van maar liefst 1800(!) leden waar het recreatieve schaatsen voorop staat. Wanneer de prachtig gelegen ijsbaan aan de Waterleidingdijk in Neede geopend is voor leden en niet-leden kan een ieder genieten van de ijspret die dan losbarst. Op de buitenbaan van de ijsbaan kunnen geoefende schaatsers hun rondjes draaien, terwijl er voor de niet geoefende schaatsers en mooie binnenbaan is waar zij kunnen oefenen om het schaatsen “onder de knie” te krijgen. Iedereen, van jong tot oud, geniet dan van deze oer-hollandse sport waarbij ook de “aller kleinsten” in de kinderwagen of op de slee een rondje meedraaien.

Voorafgaand aan de opening van de ijsbaan is er vaak al veel werk verricht door de actieve groep van vrijwilligers die de ijsbaan, de gebouwen en de machines gedurende het hele jaar in goede staat onderhouden, zodat bij de opening van de ijsbaan alles goed functioneert en kan worden gebruikt.

Ook wanneer de ijsbaan geopend is zorgen vrijwilligers ervoor dat de kassa is bemand, hetgeen ook geldt voor de kantine waar bij de warme kachel “koek en zopie” (koeken, chocomel, koffie, broodje knakworst, snoep, etc.) kan worden genuttigd. Uiteindelijk moet er weer energie worden opgedaan om de volgende schaatsrondjes te kunnen volbrengen. Tijdens de avonduren zorgen verlichting en muziek voor een gezellige sfeer die uitnodigen om ook dan de schaatsen onder te binden.

Naast kassa en kantine heeft de ijsclub ook vrijwilligers die zorgen voor het sneeuwvrij maken van de baan, het slijpen van schaatsen en het (beperkt) verhuren ervan.

Wanneer je zelf niet (meer) schaatst, maar het schaatsen toch een warm hart toedraagt kun je je ook aanmelden als vrijwilliger zodat het schaatsen in Neede ook in de toekomst kan blijven bestaan.

In de maand februari doet de Needse IJs Club mee aan de schaatsclinic van de Berkellandse Sport Federatie. Basisschoolleerlingen uit Neede, Noordijk en Rietmolen uit groep 7 en 8 kunnen hieraan deelnemen, waarbij zij op de ijsbaan in Enschede schaatsles krijgen.

Informatie over de Needse IJs Club en over de openingstijden van de ijsbaan kunt u vinden op de website www.needseijsclub.nl evenals op Facebook en Instagram.

 

Close Menu

De Sportkrant Berkelland is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant