Skip to main content

De jeugd heeft de toekomst bij de BC Picker Reds, Eibergen

In oktober van dit jaar is het 40 jaar geleden dat de Basketbal Club Picker Reds werd opgericht door een groepje basketbal-gekke mannen en vrouwen uit Eibergen en Neede. Ondanks die leeftijd van 40 jaar is de club nog altijd springlevend, maar qua ledenaantal nog altijd niet groot.  Ieder jaar stoppen namelijk de meeste jonge leden op het moment dat ze hun middelbare school hebben afgesloten en aan hun vervolgstudie beginnen. 

De Picker Reds is dus vooral een club voor opgroeiende kinderen; een club waar kinderen op een sociaal verantwoorde wijze ‘leren’ hoe samen te basketballen. Maar uiteraard gaat het niet alleen om trainen maar wordt er ook in competitieverband gespeeld om de ‘knikkers’. En met succes. Vanuit de basisopleiding bij de Picker Reds hebben verscheidene jongens en meisjes hun weg gevonden naar een plek in het Nederlandse topbasketbal.

Naast basketballen zijn er voor die jeugd ook allerlei activiteiten, zoals ‘samen op weekend-kamp gaan’, toernooitjes, of onderlinge wedstrijden, ook samen met gezinsleden.                                  Maar de club is er ook nog steeds voor basketballende volwassen vrouwen en mannen. Voor competitiespelers, maar ook puur recreatief eens in de week “samen een balletje gooien”.

Kom basketballen in de Pickerhal bij de BC Picker Reds en kies daarmee voor een sport die alles in zich heeft: rennen, springen, balans houden, scoren vanuit oog-hand-coördinatie en vooral plezier maken !!

 

Meer informatie?
Meer informatie is verkrijgbaar bij het secretariaat van de BC Picker Reds, ctijsma@gmail.com. 

BC Picker Reds Website
Close Menu

De Sportkrant Berkelland is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant