Skip to main content

Meer dan alleen gymnastiek!

De Ruurlose Gymnastiek Vereniging heeft in Ruurlo een lange historie en bestaat al bijna 95 jaar. In de loop der jaren is er veel veranderd maar samen plezier maken en sportief bezig zijn, zijn altijd nog de belangrijkste pijlers binnen de vereniging. Voor bijna iedereen is er wel een discipline die je ligt.

Voor jong en oud
Of je nu 60plus bent of pas 3 jaar oud, voor iedere leeftijd is er een programma bij de RGV. Van Ouder & Kind gym tot bodyfit, senioren gymnastiek en alles wat ertussenin zit.

Meer dan alleen gymnastiek
Naast de bekende gymnastiek en natuurlijk turnen is er nog veel meer mogelijk binnen de RGV. Zo is er een grote groep die zich bezighoudt met trampolinespringen. Bij het trampolinespringen kun je goed spelen met de zwaartekracht. Hoe hoger je springt, hoe langer je in de lucht kan zweven en hoe meer salto’s je kunt maken. Ook populair is de acrobatische gymnastiek (acrogym). Dit een combinatie van gymnastiek, dans en acrobatiek wat in kleine teams wordt uitgevoerd. Tijdens een oefening maak je samen met anderen, menselijke piramides op de meest bijzondere manieren! Maak je salto’s en sta je ondersteboven op elkaar.

Nieuw: freerunning
Nieuw sinds begin dit jaar is de freerunning. Hier leren jongens en meiden vanaf 10 jaar de fijne kneepjes van Freerunning. Zo leer je het maken van salto’s en side flips, veilig van hoogtes springen en het zo snel mogelijk afleggen van een parcours.

RGV Ruurlo website
Close Menu

De Sportkrant Berkelland is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant