Skip to main content

SP Haarlo maakt frisse start en gaat weer op zaterdag voetballen

 

Sportclub Haarlo is van oorsprong een zaterdagvereniging. Een aantal jaar geleden is de club overgestapt naar de zondag als nieuwe speeldag wat betreft prestatievoetbal. Vanaf komend seizoen zal er door het tegelijk stoppen van meerdere selectiespelers van Sportclub Haarlo 1 geen prestatie elftal meer op zondag zijn. De club is echter springlevend, volop in beweging en blijft met veel teams actief op zowel de vrijdag, zaterdag als zondag. “Het ontbreken van een prestatie elftal zal voor velen even wennen worden maar dit “gemis” zal worden opgevangen door vele andere wedstrijden die op ons sportpark gespeeld zullen worden”. Zegt voorzitter Dick Makkink vooruitstrevend.

Terug naar de zaterdagmiddag
De visie en het doel van het bestuur is om op termijn wel weer met een prestatie elftal ten tonele te kunnen verschijnen op de zaterdagmiddag, net als vroeger. Oude tijden laten herleven waarop gezelligheid en sportiviteit hand in hand gaan is het streven. De afgelopen jaren is er veel gerealiseerd op en rondom het sportpark mede door behulp van de vele vrijwilligers die de club een warm hart toedragen. “De faciliteiten zijn allemaal perfect voor elkaar, afgelopen jaar is er zelfs nog een heus playcourt op ons sportpark De Berkel gerealiseerd. De vereniging telt nog veel leden maar aanvulling hierop is uiteraard welkom. Vanuit meerdere kanten komen er berichten dat het voetballen op zaterdag steeds populairder wordt. Sportclub Haarlo wil hier graag op inspelen door nieuwe leden te werven voor de vereniging, dit alles om op den duur ook weer als prestatie elftal de regio door te kunnen trekken. Tot die tijd zullen de overige elftallen hun uiterste best doen om de clubkleuren van Haarlo te verdedigen en de vereniging te laten draaien als voorheen!”.

Opening playcourt

Sportclub Haarlo vierde op 24 juni jongstleden de feestelijke opening van een nieuw playcourt, een belangrijke verrijking voor de lokale gemeenschap en een mijlpaal voor de club. Wethouder Betsy Wormgoor heeft de eer om het playcourt officieel te openen.

Het idee voor dit project ontstond in 2019 door Marcel Lankwarden, toenmalig jeugdcoördinator en bestuurslid van Sportclub Haarlo. Zijn visie was om een ‘pannakooi’ te creëren, een klein voetbalveldje waar de jeugd kon leren voetballen. Dit idee is, dankzij de enorme betrokkenheid van vele partijen en lokale bedrijven, uitgegroeid tot de realisatie van het prachtige playcourt en een nieuwe tennisbaan.

Subsidies uit het transformatiefonds, fonds 2013, fonds 1819 en het leaderfonds hebben een grote bijdrage geleverd aan de realisatie van dit project. Ondanks de uitdagingen van de coronapandemie, heeft de club hard gewerkt om deze faciliteit te realiseren, met de hulp van talloze vrijwilligers die samen al meer dan 2000 uur hebben bijgedragen.

Het nieuwe playcourt is een bewijs van gemeenschapskracht en samenwerking. De club hoopt dat het een grote bijdrage zal leveren aan het verenigingsleven en de gemeenschap van Haarlo.

Close Menu

De Sportkrant Berkelland is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant