Skip to main content

Stichting Survival Neede

Berkelland is de bakermat van de survivalsport in Nederland. Waren de grondleggers van deze sport met name mannen die hielden van afzien en spektakel,  nu wordt er serieus voor getraind en doen er in een run gemiddeld ruim duizend deelnemers mee!

Sinds 1992 wordt er in Neede al een survivalrun georganiseerd. De Stichting Survival Neede is dan ook geen sportvereniging, het is een verzameling mensen die samen de organisatie van de jaarlijkse run coördineren. In 2021 heeft de Stichting Survival Neede met hulp van al haar vrijwilligers er voor kunnen zorgen dat we een erg mooie run over de Needse Berg hebben kunnen houden. Het bestuur houdt zich met name bezig met de organisatorische zaken en de planning en vergunningen. Zij worden geholpen door de verschillende werkgroepen ; sponsoring,  parcours, hand en span en de werkgroep vrijwilligers. 

De werkgroep sponsoring is belangrijk bij het werven en onderhouden van de contacten met de sponsoren, zij houden het evenement betaalbaar voor de sporters. De werkgroep parcours bedenkt de hindernissen en zorgt samen met de bouwploeg van ongeveer 50 personen dat alle hindernissen tijdig en veilig worden gebouwd en afgebouwd. De werkgroep hand en span zorgt voor het plaatsen van de hekken, de weg bewijzering, het parkeren, de verversingsposten en dan vergeet ik vast nog een aantal zaken. Dan staat alles op zijn plek. Maar zonder de werkgroep vrijwilligers is een run helemaal onmogelijk, zij zorgen voor de ruim 250 vrijwilligers die er ook nodig zijn tijdens de run. Van  de uitgifte van de shirts, de juryposten, de parkeerwachten, EHBO’ers, verversingsposten. 

 

Help ons als vrijwilliger
Wij als stichting survival zijn dan ook altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons willen ondersteunen. Kijk op www.survivalneede.nl of bezoek ons op Facebook of Insta en meld je als je iets wilt betekenen.

Stichting Survival Neede Website
Close Menu

De Sportkrant Berkelland is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant