Skip to main content

Handbal is een snelle en dynamische sport

VIOS Handbal is opgericht in 1954 en de eerste jaren werd er 11 tegen 11 veldhandbal gespeeld. Er was lange tijd alleen dameshandbal. In de jaren 60 kwam het zaalhandbal op. Zaalhandbal werd, net als nu, 7 tegen 7 gespeeld. Met de opkomst van het zaalhandbal kwamen er ook heren en juniorenteams bij. Momenteel heeft VIOS Handbal nog één spelend damesteam. Van oktober tot april wordt de zaalcompetitie gespeeld en worden er op zondag wedstrijden gespeeld tegen handbalverenigingen in de omgeving.

Handbal is een snelle en dynamische sport waarbij reactievermogen, sprong-, werp- en sprintkracht belangrijk zijn. Tijdens de wedstrijd wordt de gehele lengte van de zaal gebruikt en verplaatst iedere speler, behalve de keeper, mee naar de andere kant. Het verdedigende team verdeelt zich over de cirkel rondom het doel. Het aanvallende team probeert door samenspel en verschillende technieken door de verdediging te breken en met een worp op het doel te scoren.

Beach handbal
In de zomer ligt de zaalcompetitie stil en is de sporthal gesloten. Daarom spelen wij van mei tot en met september beach handbal. Sinds 2019 heeft VIOS Beltrum een prachtig Open en vitaal sportpark waar ook een beach veld is aangelegd. Zo kunnen wij ook in de zomer blijven genieten van deze geweldige sport en kunnen wij onze conditie en technieken op peil houden

Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken of mee te trainen dan ben je van harte welkom! We trainen iedere donderdagavond van 20.00 tot 21.30 uur.

Voor meer informatie of vragen kun je mailen naar Vios@Handbal.nl of bellen naar 0622519641.

Close Menu

De Sportkrant Berkelland is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant