Skip to main content

Gymnastiekvereniging Borchlo kijkt vooruit!

G.V. Borchlo is een kleine en gezellige vereniging in Borculo met een uitgebreid sportaanbod. Voor de jongste sporters turnen, freerunning en peuter- en kleutergym, volwassenen genieten van lessen in Sport en Spel 40+ of CombiFit. Het afgelopen jaar heeft de vereniging laten zien creatief en initiatiefrijk te zijn. Er is op eigen wijze zelfs een uitbreiding van het sportaanbod ontstaan! Momenteel wordt er op het schoolplein van OBS Noord te Borculo getraind, waar toestellen en materialen naar buiten gaan. En vanaf juni start G.V. Borchlo met twee nieuwe lesgroepen!

Freerunning
In november 2020 is er een groep freerunning 8+ van start gegaan! Zo spectaculair mogelijk met flips en vaults over verschillende obstakels bewegen, daar gaat het om! Freerunners sporten veelal in de buitenlucht met kracht- en parcourtrainingen. In de gymzaal wordt er gebruik gemaakt van allerlei toestellen om te springen en te klimmen. In juni starten we met een nieuwe freerunning groep 5/6 tot 8 jaar!

Kleuter en peutergym gaat weer van start
In juni gaat er weer een gym groep van start voor peuters en kleuters. Juist op deze leeftijd leggen kinderen met gym een prachtige basis voor de motorische ontwikkeling. Een veilige manier om te sporten waarbij zowel de fijne als grove motoriek wordt geoefend. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van ballen, hoepels en touwtjes en leren de kinderen door klimmen en zwaaien, rollen en balanceren.

Acro groep zoekt versterking!
Acrobatiek, turnen en dans worden bij acrogym gecombineerd om zo spannende oefeningen te maken. Samen met het team worden er piramides gemaakt op de meest spectaculaire manieren. Bijzonder bij acrogym is dat er een mix van leeftijden is. De kleinere, jongere kinderen kunnen door de wat oudere acro’ers makkelijker in de lucht getild worden en soms zelfs gegooid worden!

Gratis proeflessen
Belangstellenden mogen deze nieuwe, maar natuurlijk ook andere lessen, gratis twee keer proberen! Meer informatie is te vinden op onze website: www.borchlo.nl. Inschrijven voor proeflessen kan via: www.borchlo.nl/aanmelden

Gymnastiekvereniging Borchlo website
Close Menu

De Sportkrant Berkelland is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant