Skip to main content

Vrijwilligers van Sportclub Haarlo gaan altijd door

Het is vrijdagochtend. De zon komt op en verdrijft de mist boven boven Sportpark de Berkel. Het is al een paar maanden stil op het Sportpark. Er heeft al tijden geen bal meer gerold op één van de mooiste grasmatten uit de regio. Daar klinken de remmen van een fiets, en er komt ook al iemand fluitend aanlopen over het pad langs het hoofdveld. Het zijn de vrijwilligers van de onderhoudsploeg van Sportclub Haarlo die één voor één door de poort binnen komen druppelen. Ondanks dat er geen wedstrijden en beperkt trainingen plaats mogen vinden door het coronavirus moet het onderhoud aan de velden en de rest van de accomodatie uiteraard wel doorgaan. Alles moet er immers netjes bij liggen voor als het straks weer los gaat.

Er is een vaste groep vrijwilligers die iedere vrijdag samen komt op het sportpark om de nodige onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Het maaien van de velden, bladruimen, reparatiewerkzaamheden, schilderwerk, en wat niet allemaal meer. Het is een gezellige groep die naast het vele werk wat vericht word ook genieten van elkaars gezelschap en een lolletje op zijn tijd. Er word samen koffie gedronken, soms per ongeluk uit een kan die er al stond van de vergadering de avond ervoor. Die koffie smaakt natuurlijk niet meer maar er word wel smakelijk om gelachen.  Na de werkzaamheden is er uiteraard ook nog even tijd voor een Borrel en word het laatste nieuws uit het dorp even doorgenomen.

De laatste maanden zijn de heren naast het reguliere onderhoud vooral bezig geweest met snoeiwerk rondom de velden en het vernieuwen van de ballenvangers. De onderhoudsgroep is ondanks de gezellige groep die het nu al is nog wel opzoek naar nieuwe leden om op vrijdagochtend te helpen met de werkzaamheden. Dus lees je dit en lijkt het je gezellig kom dan op vrijdagochtend een keer een kop koffie meedrinken.

Sportclub Haarlo is erg trots op haar vrijwilligers en wil ze allemaal bedanken voor hun inzet.

Sportclub Haarlo website
Close Menu

De Sportkrant Berkelland is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant