Skip to main content

Een bruisend hart voor sporters en buurtschap

VV Lochuizen, Stichting Noaberhoes en de gezamenlijke Lochuizer verenigingen slaan de handen ineen voor ontwikkelplan Sportpark Nieuw Olthaar; een bruisend hart voor sporters en buurtschap.

Nadat het ontwikkelplan goed bevonden is door de Commissie Transformatiefonds Sport 2020 van de Gemeente Berkelland kunnen de gezamenlijke verenigingen van het buurtschap Lochuizen verder met hun plan.

Dit geeft het buurtschap en het Sportpark Nieuw Olthaar een enorme boost en zorgt er mede voor dat de idee├źn die al op de plank lagen nu ook daadwerkelijk kunnen worden gerealiseerd. Aldus voorzitter Bat ter Haar VV Lochuizen.

Het doel is stimuleren van de vitaliteit en de toekomstbestendigheid van het Sportpark Nieuw Olthaar. De gezamenlijke verenigingen gaan een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en de sociale cohesie voor de inwoners van Lochuizen en hen die zich betrokken voelen bij Lochuizen door een breed aanbod van (sport)-activiteiten.

Stichting het Noaberhoes en VV Lochuizen nemen samen het initiatief om met de gezamenlijke verenigingen het Sportpark Nieuw Olthaar te transformeren naar een centrale ontmoetingsplek waarin een meerderheid van de Lochuizer gemeenschap actief is.

In samenwerking met de Gemeente Berkelland komt er een behoefte onderzoek onder inwoners van 70+ in het kader ‘voorkomen van sociaal isolement’.

Verder zal het buitenterrein worden aangepast om meerdere sporten mogelijk te maken. Aldus Janja Molema voorzitter Stichting het Noaberhoes.

Het huidige sportpark heeft nu voetbal, jeu de boules en een speeltuin voor de jeugd. Dit wordt uitgebreid met Crossfit/Bootcamp/Power-Fitwalk, een pannaveld/kooi met kunstgras, een ontspanningspad/wandelroute en een mountainbike parcours. Ook in het Noaberhoes worden de activiteiten uitgebreid. Hier zullen ook Stichting Zomerfeesten, Stichting Paasvuur, de Kerkepaden en de Lief en Leedclub bij betrokken worden.

Kortom in samenwerking met de Gemeente Berkelland en Sportfederatie Berkelland zit er volop beweging en ontwikkeling in het buurtschap Lochuizen. Aldus Janja Molema en Bat ter Haar namens buurtschap Lochuizen.

V.V. Lochuizen website
Close Menu

De Sportkrant Berkelland is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Berkelland is onderdeel van De Sportkrant